Jeg elsker IS

Verdens bedste hjemmelavede is

Er du på udkig efter at lave din egen is, så er her to opskrifter på måske verdens bedste is, som er både hurtige og nemme at lave.

Rabarber-ispinde med pistacie-drys

Rabarber-ispinde med pistacie-drys

Opskriften giver 12 is

Det skal du bruge:

  • 500 g cremefraiche
  • 80 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • Saft af 1 citron
  • 200 ml fløde
     
  • 100 ml rabarbersirup 
  • 200 ml vand
  • Hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde: 

Bland crèmefraiche med sukker, citronsaft og vaniljeekstrakt i en skål. Varm fløden op i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk det hele grundigt sammen. Fyld isformene 3/4 med blandingen, og lad det fryse i 30 minutter.

Bland rabarbersirup og vand, og hæld blandingen i isformene. Sæt ispinde i, og lad det fryse i mindst tre timer.

Tag isene ud kort før servering, og dyp toppene af isene i hakkede pistacienødder. 

 

 

Sund chokolade fudge is

Opskrifiten giver 6 is

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl økologisk mælk
  • 4 stenfrie dadler
  • 2 skefulde usødet kakaopulver
  • 1/4 tsk vanilje ekstrakt
  • en knivspids salt
  • 1/2 dl. ristet kokosmel (valgfrit)

Fremgangsmåde:

Hæld alle ingredienserne i en blænder, og blænd det ved højeste hastighed i et minut, indtil det skummer og er meget jævnt. Fyld dem i formene og sæt pindene i. Sæt dem i fryseren i mindst 4 timer. De kan være svære at få ud af formen, hvis det er tilfældet, kan du putte dem under varmt vand, indtil de er løse nok til at kunne trækkes ud. Hvis du har valgt at rulle dem i det ristede kokosmel, skal det gøres med det samme du har taget den ud af formen.