FRAGTFRI levering til pakkeshop ved køb over kr. 500,- |Nemt og hurtigt |Altid GRATIS returfragt

undgå skænderier, når der vælges tøj

oprettet d. under ..om børn, familie, tøjvalg mm

6 råd: For at undgå skænderier, når der vælges tøj

 

Diskuterer du med dine børn hver morgen om hvad tøj de tager på? 

Jeg tror rigtig mange forældre kan nikke genkendende til problematikken. Selv i børnehaven kan tøjvalget være et stridsemne om morgenen. – SUK! Og med de lidt større børn bliver det også et spørgsmål om stil - og PS de store børn har alt for tidligt en meget præcis idé om, hvordan de ønsker at se ud. 

Her er 6 gode råd til, hvordan du kan undgå morgendrøftelserne.

1) Aftal nogle regler

Klare retningslinjer hjælper. Er I enige om at hullede jeans er ok til hverdags- og skole brug? Men et ”NO GO” til farfars 80 års fødselsdag. Tag en snak sammen om hvad i kan blive enige om. Så I sammen har nogenlunde fælles forståelse af hvad der er OK, og hvad der ikke er.

Kan I blive enige om hvem der bestemmer outfittet i hverdagen, hjemme, i weekender og til fest. Så hjælper det enormt på morgendrøftelserne!  Og husk at det ikke kun er dig, som skal bestemme – det er trods alt ikke dig, som skal have tøjet på. Men det ville være rart, hvis ens teenager havde forståelse for at man skal kunne holde ud at kigge på dem… – tænk på hvilke kampe der er vigtigst for dig. (det er vist et råd, som gælder i mange af livets små kampe – ikke kun tøjvalg)

2) Vær tolerant

Vilde mønstre, store flæser og huller i bukserne? Mode er et spørgsmål om smag. Farver afhænger for eksempel af stemning. Så længe dit barn er klædt praktisk på efter alder, vejr og lejlighed, bør du måske lade, den som skal have tøjet på, om at bestemme? Eller synes du det bliver for vildt?

Det kan være en god ide allerede når I køber tøj, at tænke på at det er fornuftigt hvis tøjet i klædeskabet kan kombineres med hinanden . 

3) Hvem bestemmer? 

Du kan ikke lide hvad dit barn vælger? Men dit barn ønsker ikke at du bestemmer? (Den situation kommer du nok til at stå i mange gange!) Måske kan I indgå et kompromis?: Du bestemmer tøjet og dit barn bestemmer så tilbehør som hårbånd, bælter, tørklæde eller sko. Og husk igen - at vælge dine kampe.

4) Stop mærkevare-ræset  

Lader din Teenager sig styre af hvad de andre har på? Og definerer de Sociale Medier, kammeraterne, reklamerne mm. bestemte mærker?. Husk at kigge på dig selv – hvordan vælger du dit eget tøj?

Lær dit barn at livets lykke ikke afhænger af besiddelsen af ​​bestemte stykker tøj. Hvis du selv er et modeoffer, bør du ikke blive overrasket, hvis dit barn overtager dine værdier.

5) Tøjbudget

Bestem et fast månedligt budget for tøj og sko. Så kan din teenager samtidig lære lidt om at være økonomisk.

6) Ingen kompromiser

På nogen områder bestemmer MOR: Når der ER brug for hat og halstørklæde, Så lad være med at diskutere det. Tøjet skal være passende til vejret.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar