FRAGTFRI levering til pakkeshop ved køb over kr. 500,- |Nemt og hurtigt |Altid GRATIS returfragt

påklædningsguide vinter

oprettet d. under ..om børn, familie, tøjvalg mm

NU bliver det koldere i vejret, så hvor meget og hvilket tøj skal børn have på ?

Det kan være rigtig svært at ramme rigtigt, så her kommer mit bud på hvad der er af muligheder – Både til de allermindste - hvad skal de have på, når de sover ude om vinteren og hvad skal de have på, når de leger ude og det er koldt og fugtigt. Og til de lidt større, hvor praktik og slidstyrke er det vigtigste. Og igen mit bud til teenageren, hvor design er mindst ligeså vigtig som komfort.


Der kan naturligvis være forskel fra barn til barn og barnets behov for påklædning afhænger også af, om barnet er ude hele dagen, fordi det f.eks. går i skovbørnehave eller om barnet kun er ude 1-2 timer dagligt. Brug guiden som inspiration.

Sove ude om vinteren
Børn må gerne sove ude, selvom det er vinter - grænsen går ved minus 10 grader. (iflg. rådene fra sundhedsplejerskerne) Jo yngre dit barn er og jo koldere det er, jo hyppigere skal dit barn tilses. Dit barn skal føles tilpas varm, når du mærker det i nakken


Sove i voksipose

En body inderst. Den kan være lavet i f.eks. uld eller en blanding mellem uld/bomuld. Ulden hjælper barnet med at regulere temperaturen - hvis barnet sveder, kan ulden suge sveden og stadig holde barnet tør og varm.


Uden på bodyen en sparkedragt eller en bluse og et par bløde bukser.


Når det er vinter og rigtig koldt kan det være nødvendigt med en ekstra trøje/dragt. evt. i uld eller fleece eller bomuld


Strømper, handsker og hue. Det er vigtigt, at dit barn har noget på fødder, hænder og hoved. Dit barn afgiver en stor del af varmen fra hovedet og huen hjælper barnet med at holde sig varm. Dit barn har også brug for handsker, da hænderne tit finder vej ud af soveposen. Og fødderne skal holdes varme. Nogle børn kan nøjes strømper, andre børn har brug for et par små lune futter på fødderne.


Søvn under dyne
Børn der sover under dyne har ofte brug for lidt mere tøj. Barnet kan sparke dynen af sig og er dermed lidt mere udsat for kulde og træk. Når det bliver koldt kan der også suppleres med et lille tæppe ovenpå dynen. Og man kan også lægge et lammeskind i bunden af barnevognen


Igen en body inderst.. f.eks. uld eller en blanding mellem uld/bomuld

Uden på bodyen en sparkedragt eller en bluse og et par bløde bukser


Derefter en sovedragt - der findes forskellige modeller:

 

Det kan være en dragt i MerinoUld. Som denne fra Mikk-Line, der er temperaturregulerende, antibakteriel og super blød.

 

Det kan også være en dragt i fleece, som denne søde Bear model fra hummel HMLBEAR SUIT er utrolig behageligt og nemt at tage af og på. Den er fremstillet af blød og behagelig fleece, har en lynlås foran samt ekstra lommer til at dække den lilles hænder og fødder. Denne dragt fra hummel® har en aftagelig hætte med varmt for, vinkelbånd og nuttede ører

 

 

Eller en termodragt. Denne multidragt er fremstillet i blødt, behageligt stof med let polstring og blødt single jersey på indersiden. Den er forsynet med vandafvisende behandling og har tætsiddende ribkant, som holder kulde og blæst ude. På hætten ses hummels velkendte, ikoniske vinkeltape, og fra top til tå har dragten en praktisk lynlås, så den nemt kan trækkes af og på. Den er perfekt til middagslure, når det er koldt og gåture med klapvognen.

 

Valget afhænger af barnets alder og hvordan du skønner dit barn sover bedst.


Vælg altid en dragt uden spænder, knapper, snore eller lignende. Dragten som barnet sover i, skal være så behagelig som mulig at ligge i. Evt. hætte må gerne være aftagelig, så dit barn ikke er tvunget til at ligge på den eller have den omkring hovedet uden på sin hue - igen afhængigt af barnets behov for varme.
Hue, handsker, strømper og bløde dunsko eller lignende på fødderne. 


Påklædning til leg ude om vinteren


Det er dejligt for børn at kunne lege ude, også om vinteren. Det kræver dog, at dit barn er klædt fornuftigt på efter vejret og du skal være opmærksom på at vejret og temperaturerne kan skifte meget - og det samme kan så dit barns behov for tøj.


Inderst skal dit barn have det tøj på, som det naturligt har på indenfor.


Derefter Vandafvisende flyverdragt. Det er vigtigt at flyverdragten kan holde til alt slags vejr og til, at dit barn måske har lyst til at hoppe i vandpytter eller lave engle i sneen. Flyverdragten skal også kunne vaskes og det meste overtøj kan også tørretumbles på lav varme . Den bliver hurtigt meget beskidt, og det er vigtigt, at den kan vaskes og hurtigt være klar til brug igen. Flyverdragten kan også tåle varmeskab, så den kan hænges til tørre, imens dit barn sover til middag i vuggestuen eller børnehaven.

Flyverdragter skal vaskes mindst muligt for at bevare den vandafvisende behandling, men vi ved jo alle hvordan børnene kan se ud efter en aktiv dag udenfor. Vask flyverdragter med vrangsiden udad og lad værre med at bruge skyllemiddel.
 


Hue er nødvendigt, og den skal sidde godt på hovedet. Vælg f.eks. en elefanthue, som også varmer lidt på kinderne og ned om hagen.

Hvis du har et ørebarn er det en god ide at tjekke om elefanthuen har vindstop på ørerne. Det er et vindtæt stykke som er syet ind i elefanthuen ved ørerne – og du vil oftest kunne se det, når du kigger ind i huen. I dag er der rigtig mange af elefanthuerne som har det. Både mine elefanthuer fra hummel og fra Mikk-Line har det. Se dem her.


Halsedisse kan være en rigtig god idé, da barnet så ikke fryser på halsen. Og en halsedisse er sikker at bruge og anbefales i stedet for et halstørklæde.


Handsker eller luffer. Faktisk kan dit barn godt bruge begge dele, så det har noget at skifte imellem. Lufferne er ofte varmere end fingerhandsker, men nogle børn bliver irriterede over at have luffer på, da de så ikke så let kan bruge deres hænder og fingre - og derfor tager de handskerne af. Her kan fingerhandsker være bedre, da der er større sandsynlighed for at de bliver på - men de bliver lettere våde, er mere kolde og skal derfor jævnligt skiftes.

Små luffer af uld eller bomuldsstrik er gode i barnevognen. Men små luffer/handsker i strik kan også være gode i overgangsperioden, man skal dog være obs på at de lettere bliver våde og derfor skal skiftes oftere.

Strømper på fødderne er vigtigt og derudover gode vinterstøvler, gerne med tex-membran og med foer, så de holder barnets fødder tørre og varme.


De større børn


Mange af rådene ovenfor gælder selvfølgelig stadig, når børnene vokser.

Men især de praktiske funktionelle detaljer er vigtige, hvis du har et aktivt udebarn i skole/SFO. Vandtæthed og ikke mindst åndbarhed er selvfølgelig vigtige, men også mindre detaljer som gummiremmen til at sætte ned omkring støvlerne og vindfang med tommelfingerhuller ved håndleddene og vigtigt er også gode reflexer, så barnet kan ses i mørke. Til pigerne er et lækkert print og glimmer heller ikke dårligt 😊

Se flyverdragter og vinterjakker her.

 

Vinterjakken

Du har også brug for en vinterjakke til dit barn. Når i skal til og fra børnehave/skole, ud og handle, besøge morfar eller andet.

Især når flyverdragten skal med hjem og vaskes/tørres efter en lang dag i brug.

Til overgangen i efteråret og foråret kan man også vælge at supplere jakken med et par overtræksbukser, som fx kunne være af softshell. Se softshell bukser fra hummel her

 

Teen overtøj

Min erfaring er at det vigtigste er at din teenager gider tage overtøjet på når de går udenfor. Er der snestorm og minusgrader kommer det nok af sig selv – men ellers kan det være en udfordring for mange.

En god hjælp hertil er at vælge overtøj, som foruden funktionaliteten tilgodeser at de gerne må se smarte ud – også med jakke på. Husk også at inddrage din teenager i valget af overtøj. Top det evt med moderigtige huer og tørklæder. Se accessories her.

Da teenageren sjældent bruger ski-/overtræksbukser er det en fordel med en vinterjakke som går godt ned om numsen.

Jeg har vinterovertøj helt op i str. 176 (16år) i butikken

 

Håber du kan bruge min guide lidt videre gennem vinteren :)


 


God fornøjelse!


 

Charlotte, Sille & Silas


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar